KOYU YEŞİL YAPRAKLAR

Hava değişimiyle beraber kendimizi hastalıklardan korumak aynı zamanda da formda kalmak için harika bir kış çorbası tarifi ! Koyu yeşil yapraklı sebzeler K, A ve C vitamini, magnezyum, kalsiyum ve fosfor açısından zengin ayrıca iyi bir lif kaynağıdırlar. Siz de hazır kış yaklaşırken antioksidan çorbayı menünüze ekleyip hem vücut direncinizi yüksek tutabilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz.

Siz de bu denenmiş tarifi uygulayabilir ya da sezona uygun farklı sebzeler kullanabilirsiniz.

KARA LAHANA

Lahana tüm koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi birçok yarara sahiptir. Ayrıca turpgiller familyasından olduğu için güçlü detoksifikasyon özelliği de vardır. Kara lahanadaki potasyum , vazodilatör etkisiyle kan damarlarını açarak, kanın akışını kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle kalp krizi ve felç riskini azaltmaktadır. 

ISPANAK

Latince adı spinacia oleracea olan bu şifalı bitki, A, B ve K vitaminlerini bol miktarda içerir. İçerdiği demir, fosfor ve kalsiyum sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardım eder. Osteoporoz yani kemik erimesini de önler. Birçok kanser türüne karşı da etkilidir. Anti kanser özelliği vardır. Yapılan araştırmalara göre özellikle cilt kanseri ve mide kanseri hastalıklarında kanserli hücrelerin çoğalmasını engellediği saptanmıştır. Ayrıca ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler prostat kanserini önlemeye de yardımcı olur.

Kırmızı Turp Yaprağı

Turp yaprakları, kökünden daha fazla C vitamini kaynağıdır. Ayrıca, yüksek oranda B6, magnezyum, fosfor, demir, kalsiyum ve A vitamini içerir. Yaprakları içinde yüksek miktarda lif bulunur. Bu da bağırsak sağlığınızın korunmasına yardımcı olabilir. Kabızlık belirtilerini ortadan kaldırarak bir çok  gastrointestinal problemi önleyebilir.

TARİF:

1 adet ince dilimlenmiş soğan

3 diş sarımsak

4 yaprak kara lahana

Yarım demet ıspanak

Yarım demet maydanoz

Yarım demet roka

Yarım demet kırmızı turp yaprağı

2 yemek kaşığı zeytin yağı

1 limon suyu

Karabiber

Kaya tuzu

 

Zeytinyağı, soğan ve sarımsak derin bir tencerede birkaç kez çevrilir. Üzerine kabaca doğranmış tüm yeşillikler eklenip 4 bardak su ilave edilir. Ortalama 30 dakika yeşillikler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra limon suyu eklenir ve tercihe göre blenderdan geçirilir.

Afiyet olsun.

 

x

Bilgi Talep Formu

Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir
Mesajınız gönderilirken bir hata ile karşılaşıldı.
Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz
5 Dk içerisinde en fazla 3 gönderim yapabilirsiniz
* Ekibimizin size özel deyatlı bilgi verebilmesi için dilerseniz fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz




0232 38 82 88
info@netspoliklinik.com